Debian 9 (Stretch)

G
  • 1
  • 7 Sau '17

Smalsumo dėlei patikrinau - Debian testing bus "fully freezed" 2017-02-05 (nebepriimami nauji paketai, bandoma sistemą privesti prie produkcijai tinkamos būklės), kas greičiausiai reiškia, kad vieną ankstų 2017'ųjų pavasario rytą gims Debian 9 (Stretch).

Manau, naujasis Stretch neįneš tiek sumaišties, kaip buvo su perėjimu nuo Wheezy į Jessie (daugiausia dėl systemd atsiradimo).

Nujaučiu, kad dauguma paketų bus atnaujinta į (pusiau) naujausias versijas ir tiek. Ką manot jūs, turit kokių baimių?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 10 Sau '17

Ta sumaistis del systemd tikras absurdas, buvo net juokinga matyti balsavimus, anksciau ar veliau naudotu systemd. Baime gal nebent tik viena, del vieno is musu projekto kuris greiciausiai nepaklius i next stabe debian release. Tai reiks jog supportinti reikes dvi skirtingas versijas, viena kuri jau bene 4 metu senumo (simtai bugu fix'ed) ir nauja.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 14 Rugp '18

Taigi, prabego jau nemazai laiko, pagalvojau atejo laikas pabandyti Debian.
Tikejausi jog systemd atnes tvarka...

Sutvarkys bashizma/initizma kuris toks ugly, jog rasyti debian init servisa gali tik nutrukes nuo grandines dvarniaga sysadminas.
Atsiras modernus budas tvarkyti network interfaces (kaip pvz NetworkManager).
Debian developeriai nukirs uzauginta karuna suprate jog zmones nori naudoja media, jiems reikia ffmpeg, o ne Libav.
....

Bet, viskas tik pablogejo. Naudoju savaite laiko ir esu pakraupes kaip galima toki kratini naudoti. Systemd naudojamas tik tam kad leisti senus init skriptus, network sukonfiguruoti tapo isvis galvos skausmu... Pasak wiki, jeigu norit savo dns servisa naudoti teks uzmesti immutable flag'a ant /etc/resolv.conf nu arba dhcliet'o hooks keisti ir panasius veiksmus atlikti...

Ok, gal ant notebook'o veiks geriau pagalvojau, ir net nustebau kai po install'o pasileides Xorg man atjunge visus input devaisus, kaip senais gerais laikais :) Wifi taip pat atsisake veikti del firmware nebuvimo, kuri surasius nebus taip paprasta paleisti, nes atspeti kas dabar "manages" network interfaces bus sudetinga...

0

G
  • 1
  • 15 Rugp '18

Oho :) nemažai čia strėlių iššovei į deb. Bet man čia panašu į standartinį susiskirtymą kaip Gentoo/vs/Arch, Arch/vs/Manjaro arba Debian/vs/Ubuntu.

Ką daryti, kai Gentoo naudotojas yra nepatenkintas Arch? Arba, jei Arch naudotojas nėra patenkintas Debian?

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 15 Rugp '18

Nu gal ir yra kiek (kai po n metu Gentoo gilinies i Debian), bet pacio fakto nekeicia, seniau dar galmejo naudoti kai buvo su "savais marazmais", dabar sunkiai prognozuoju veikima. Aisku su noru gali isvalyti visas nesamones, bet kam tai daryti kai yra distru kurios jau yra be ju.

G
  • 15 Rugp '18

Man CentOS (ar RedHat) atrodo kaip kažkokia kastracija po ilgų metų su Debian šeimos chebra. Bet jeigu turi valios, gali atrasti logiką bet kurioje architektūroje.