Problema su DV PAL Widescreen

R
  • 21 Lie '12

Sveiki,esu naujokas ir susidūriau su man neįveikiama problema. Įsidiegiau Baltix-Ubuntu 11.04,įdiegiau vaizdo tvarkyklę,programų atnaujinimus... Viskas veikia,tik neatkuria miniDV kamera widescreen formatu nufilmuotų .avi failų. Ko tik nedariau,keičiau grotuvus,kodekus,net viską buvau sugadinęs su ubuntu-restricted-extras... vis tiek failų naršyklėje piktogramų vaizdas ištemptas 3:4,taip pat ir atkuriami failai. Beje Ubuntu 12.04 ir piktogramos vaizduojamos 16:9 ir atkuriama teisingai,bet kol išmokčiau dirbti norėčiau likti prie Baltix. Patarkit,ką ir kaip man įdiegt...o aš dar nebandžiau jungti kameros per IEEE1394,jau dabar baisu . Dėkoju iš anksto

V
  • 22 Lie '12

Baltix-Ubuntu yra 12.04 - ir su x86 (32 bitų), ir su - x64 (64bitų) versijoms.
http://ftp.akl.lt/Linux/Baltix/
Kokią programą naudojams?

R
  • 22 Lie '12

Vaizdo importui buvo naudojama Sony Vegas, Windows7. 12.04 man neišmanėliui per sunku konfigūruot išvaizda ir programos reikiamos sudiegt. Man patiko 11.04 lankstumas

V
  • 22 Lie '12

Visvien reiks pereiti. 11.04 palaikymas baigsis rudenį (spalio), o 12.04 LTS - palaikymas iki 2017 m.
Lankstus ir 12.04, kaip visi linuxai.
Instaliuot per Ubuntu programų centrą nesunku, vienas mygtukas nuspaust ir slaptažodį įrašyt, svarbu kad internetas butu ir visas reikiamas priklausomybės suinstaliuotų.
Vaizdo importavimui linux-e naudojamas Kino. O redagavimui yra kelios programos: KDEnlive (KDE darbo aplinkai, bet niekas netrukdo instaliuot ir Gnome-n), Openshot, Lives, Pitivi (pagal nutylėjimą instaliuotas). Dar yra VideoLAN Movie Creator(nuo VLC- playerio kūrėjų) ir Cinelerra , reiks tik jų saugyklas prijungti, tai visiškai nesunku. Čia dar nevisi projektai.
P.S. Tikiuos Baltix instaliuotas normaliai ne per WUBI - kaip windovsinė programa.

R
  • 22 Lie '12

Labai ačiū už patarimus. Taip,instaliuoju tik normaliai,net kituose diskuose nėra win. Šiuo metu išbandau Kubuntu 12.04,žinote sužavėjo KDE,geras lietuviškas vertimas. Su .avi lygiai tas pats,matyt teks ką turiu importuoti iš naujo su Kdenlive ar Kino ar pan. bet jau apsisprendžiau,mesiu tuos win. Kokius kodekus geriausia diegt?

V
  • 22 Lie '12

@raimarami rašė:
.... Kokius kodekus geriausia diegt?

Terminale

sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras